Integrale massage

Rennen, hollen, vliegen!

Altijd maar druk, de agenda is behoorlijk gevuld. Daarnaast de prikkels van de huidige moderne technologieën waardoor we de hele dag door gevoed worden met informatie. Ons hoofd zit vol en er is weinig tijd en aandacht voor ons zelf.
We gaan maar door en staan daardoor vaak niet meer in echt contact met ons lichaam. Emoties (zoals boosheid, frustratie of juist verdriet) worden weggestopt.

Wat doet dit met ons lichaam?

Het menselijk lichaam werkt er continu aan om de natuurlijke balans tussen lichaam en geest in stand te houden. Toch kan het op enig moment voorkomen dat deze balans verstoord wordt, bijvoorbeeld als gevolg van stress of spanningen, onmacht c.q. frustratie, ingrijpende omstandigheden, emoties uit het verleden die niet of slechts gedeeltelijk een plaats hebben gekregen, etc.
Wanneer er een onbalans tussen lichaam en geest ontstaat, geeft ons lichaam hier signalen over af. Zolang we maar naar deze signalen luisteren en er wat mee doen, krijgt ons lichaam de kans zichzelf weer te herstellen.
Als we niet naar de signalen luisteren en door blijven lopen ontstaan er blokkades. De energie kan niet meer vrij doorstromen en uiteindelijk ontstaan er lichamelijke klachten.

Wat kan integrale massage hierin betekenen?

Een integrale massage wordt gegeven vanuit een holistische visie. Tijdens de massage is er namelijk niet alleen aandacht voor het klachtgebied, maar juist voor de mens als geheel. De doorbloeding wordt gestimuleerd, spierspanning wordt verminderd en blokkades worden opgeheven zodat de energie weer vrij kan stromen. Het lichaam wordt opnieuw in balans gebracht. Mede doordat de aanraking tijdens de integrale massage met aandacht voor de ontvanger wordt uitgevoerd, kom je weer in contact met jezelf.

Integrale massage is dan ook een heelwording en bewustwording van lichaam en geest waarbij het zelf genezend vermogen van het lichaam aan het werk wordt gezet. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van 5 verschillende massagetechnieken, nl:

- Klassieke massage
- Holistic pulsing
- Diepe bindweefselmassage
- Stretching
- Energetische massage

Na één of twee sessies kun je al een aanmerkelijk verschil voelen, wanneer de klachten al wat langer aanwezig zijn kunnen er wat meer sessies nodig zijn.

 

 

 

Copyright 2018 - Praktijk Sanamente - E-mail: info@praktijksanamente.nl - Webdesign by Logo Huis